+31 (0) 623 73 99 02 info@cc.coach
Selecteer een pagina

De coaches van ons platform CC.Coach komen regelmatig bij elkaar om kennis en ervaring te delen. Vandaag was weer een samenzijn met elkaar. Om iedereen te laten ‘landen’, beginnen we met presentiedelen. Vandaag was dat door aan de hand van de volgende 3 vragen te delen wat er is in zijn/haar leven:

Waar sta je nu? Waar wil je naartoe? Wat is voor jou belangrijk?

Bij CC.Coach werken de meeste coaches vanuit hun eigen coach en trainingspraktijk. Wat ons bindt is ‘bewustzijns coaching’: alle coaches hebben de ICF ACTP Coach opleiding ‘Consciousness Coaching®’ van Creative Consciousness® gevolgd. En passen de principes hiervan toe in hun leven, hun coaching en als trainer. Elke coach deelde vandaag een oefening met de aanwezigen die zij ook weleens met cliënten doen. Een aantal daarvan beschrijf ik hier en kunnen jou wellicht inspireren ze te gebruiken.

Ben Dankbaar

Jerome van Zeijl nodigde ons uit om ten minste 3 items op te schrijven waar we dankbaar voor waren op elk gebied van werk – relaties en jezelf. Vervolgens werd je uitgenodigd om per opgeschreven item te verbinden met het gevoel dat daaronder zit. Alhoewel ik voor veel in mijn leven dankbaar ben, voel ik het zelden op een manier als in deze oefening. Pfff dat raakte me! De vraag die bij mij opkwam is

“Hoe kan ik mijn mentale dankbaarheid beleven vanuit echt verbinden met het gevoel daaronder?”

Het leven zal er in ieder geval een stuk mooier door worden. Jerome nodigde iedereen uit om deze oefening dagelijks te doen. Je gevoel van geluksbeleving zal er door groeien!

Laat je lichaam antwoord geven

Vera Clomp liet ons eerst verbinding maken met ons lichaam en ‘aarden’. “Richt je voeten recht naar voren op heupbreedte. Voel de aarde en laat de energie door je voeten via je benen, heupen naar de rest van je lichaam”. Nadat ieder van ons geaard was, nodigde ze ons uit om aan je lichaam een gesloten vraag (met een Ja of Nee antwoord) te stellen. En vervolgens moesten we voelen wat het lichaam deed. Op mijn vraag of ik binnen nu en een jaar m’n eigen coach-programma zal starten reageerde mijn lichaam eerst door samen te trekken en spanning op te bouwen in de maagstreek. Echter kort daarna leek het alsof ik naar voren viel! Uit de toelichting van Vera achteraf begreep ik dat mijn lichaam een duidelijke JA aangaf! Andere deelnemers hadden een achterwaartse beweging ervaren. Wat op een NEE duidt.

Waar is dit probleem een oplossing voor?

Benoit Hameleers vroeg ons te verbinden met een probleem waar we momenteel mee zaten of tegen aanliepen. Ik koos voor de uitdaging om mijn tweede boek echt deze maand af te ronden. Ik stel het redigeer werk steeds uit. Vervolgens, nadat iedereen met z’n probleem verbonden was, stelde hij de vraag: “Waar is dit probleem de oplossing voor?” Die vraag deed me opeens vanuit een ander perspectief naar mijn probleem kijken. We hebben geleerd om te focussen op het oplossen van problemen. Maar wat als ‘het probleem’ juist de sleutel is tot iets nieuws, iets anders. Ik zag dat ik mezelf mag profileren. Ik heb iets bij te dragen in leren liefdevol te communiceren. Nu heb ik de motivatie te pakken om het deze maand af te maken.

Begin met het verleden voor ogen

Marissa Dunk vertelde dat we geleerd hebben om vanuit het heden te kijken naar een gewenste toekomst. Coaching gaat hier ook over. Als je echter gaat kijken hoe tevreden mensen NU zijn, dan zijn ze matig tevreden. Maar als je ze naar de toekomst laat kijken, dan verwachten ze zeer tevreden te zijn. Dat toekomstig ‘zeer tevreden’ maakt dat we in het NU feitelijk het leven als ‘minder’ ervaren. Marissa nodigde ons uit om vanaf nu ook te gaan kijken waar je vandaan komt. Waardoor jij jezelf gaat erkennen voor de stappen die je gezet hebt. Als je dat regelmatig doet, dan ga je het heden, het NU waarderen voor wat er is. En dat geeft een boost in ‘tevreden over het NU’.

Kortom weer een heerlijke & leerzame dag. Wil je meer weten over wat Bewustzijns Coaching is, kijk dan eens op onze website of neem contact op met Marielle via info@creativeconsciousness.nl Als je gelijk aan de slag wenst met een van onze CC coaches, dan kan dat natuurlijk ook. Hier vind je een overzicht van onze CC coaches.