+31 (0) 623 73 99 02 info@cc.coach
Selecteer een pagina

Leiderschap en Focus, dat is wat bij mij opkomt als ik terug denk aan het heerlijke weekend dat ik voor de boeg had zonder plannen. Even bijkomen, even niks doen. Dacht ik. Totdat ik mezelf op vrijdagochtend voorafgaand van dat weekend in de auto tegen mijn zoontje hoorde zeggen: “Zullen we morgen even laminaat leggen op jouw slaapkamer ?” Een grote grijns verscheen op zijn gezicht en er was geen weg meer terug.

En wat was dat een heerlijk weekend. Het zijn voor mij vaak de spontane ingevingen, het omzetten in actie en vervolgens genieten van dat wat ik gedaan heb die vervolgens maken dat ik voldoening ervaar. En ja, tussendoor heb ik echt wel tijd gehad om een kop koffie te drinken en om lekker even naar buiten te gaan. En tijdens het laminaat leggen kon ik genieten van mijn zoon die hyper om mij heen stuiterde met een poging ook daadwerkelijk te helpen. Mijn andere zoon die regelmatig even een kijkje kwam nemen en mij voorzag van knuffels. En vervolgens heb ik ’s avonds moe en voldaan rond gekeken naar alles wat ik die dag gedaan had. Als ik de hele dag niks had gedaan, dan was ik ook moe geweest, maar niet voldaan. En dat is het grote verschil voor mij, dat is wat sporters ervaren als ze gesport hebben, dat is wat mensen die succesvol zijn ervaren als ze het succes vieren. Voldoening van datgene wat je gedaan hebt.

 

Wanneer voel jij voldoening ?

Die voldoening kan ik ook creëren. Door weer leiderschap te nemen over mijn eigen leven en resultaten. Door te focussen op wat ik graag doe en wil. Dit geeft mij de mogelijkheid om elke dag voldoening te ervaren. Elke dag opnieuw heb ik de keuze wat ik met mijn dag doe en hoe ik deze wil ervaren. Elke dag opnieuw kan ik stappen zetten in de richting van mijn doelen die ik wil behalen. Het enige wat ik daarvoor hoef te doen is te kiezen. Kiezen waar ik naartoe wil bewegen en kiezen welke stap ik daarvoor wil zetten.

“De weg naar de top duurt langer, dan het zijn op de top. Je kunt maar beter meteen beginnen met genieten.”

 

Waar focus jij op ?

Het laminaat was iets dat wel op mijn lijstje stond voor ergens in het voorjaar. Vooruit schuiven, dat is wat ik doe als ik eigenlijk geen zin heb om het te doen. Tot het moment dat ik ervoor kies het wel te doen en besluit dat ik het leuk vind. Op dat moment wordt ik enthousiast, stroomt de energie door mijn lijf en voel ik dat ik mag bepalen over hetgeen ik wil gaan doen. Dit is ook goed toe te passen in het dagelijkse werk. Wat is er nodig om mijn doelen te bereiken ? Welke keuzes maak ik daarvoor en welke keuzes zorgen dat ik voldoening ervaar in wat ik doe. Wanneer je weet waar je naar toe wilt bewegen, dan zijn er ook keuzes die je maakt die wellicht op dat moment niet zo leuk aanvoelen, maar doordat je helder hebt waar het goed voor is kunnen ook deze keuzes je energie opleveren.

 

Welk resultaat wil je zien ?

Check altijd of de keuzes die je maakt bijdragen aan het grotere geheel waar je naar toe wilt. En welke vrijheid levert het je op als je ervan uit gaat dat je nooit een verkeerder keuze kunt maken. Het levert altijd iets op. Je weet nooit wat een andere keuze veroorzaakt had. Eén ding is zeker, je kunt elke keer weer nieuwe keuzes maken, je kunt continu je weg bijstellen en je kunt altijd besluiten te genieten van de weg ernaar toe.

Hoeveel LEF heb jij ?

 

Geschreven door: Vera Clomp