+31 (0) 623 73 99 02 info@cc.coach
Selecteer een pagina
Als ik het niet kan snappen, dan zal het ook niet kloppen.

Alles wat op mijn pad komt moet ik begrijpen. Als iemand iets zegt, dan vraag ik uitleg als ik het niet begrijp. Vaak gaat er zelfs veel tijd verloren aan het willen begrijpen in plaats van te vertrouwen dat iets gewoon zo is. Zou het niet ontzettend veel tijd opleveren als je niet alles hoeft te begrijpen ? Als je gewoon ermee kunt zijn dat het zo is en vooral kijkt naar het mooie wat je er dan uit kunt halen ?

Hoeveel tijd ben jij kwijt aan het willen begrijpen van alles ?

Zelf ervaar ik dat ik alles wil begrijpen en dat ik er ook naar verlang dat ik volledig mag vertrouwen. Er zijn van die dagen dat alles lukt, er oplossingen op je pad komen, je je gelukkig voelt en je soms zelfs denkt dat je de hele wereld aan kunt. En dan zijn er die dagen dat je veel tegenslagen hebt. Gaat er één ding mis, dan gaat ook vervolgens alles mis. Ze hebben er zelf een naam voor bedacht: de wet van Murphy. Dat er ook een wet voor het tegenovergestelde bestaat, namelijk de wet van de aantrekkingskracht, is minder bekend en wordt minder aanvaard. Dat is vaag, zweverig, dan ben je spiritueel bezig. Dit schrijven we toe aan geluk en toeval. Dit is zeker niet iets wat je zelf kunt creëren.

Wat je niet ziet, dat is er ook niet.

Laats liep ik met de laptop door het huis en terwijl ik op de printknop drukte en ik naar boven richting de printer liep wist ik dat tegen de tijd dat ik daar zou aankomen er een prachtige afdruk op mij zou liggen te wachten. Ik verwonderde me op dat moment erover dat ik dat toch maar niet kan begrijpen. Er staat een mooie foto op mijn scherm. Ik druk op de knop. Woppa, daar weet de printer dat en wat hij moet printen voor mij. Niet eens een kabeltje die naar de printer toe loopt (wat ik ook altijd al bijzonder heb gevonden, want hoe gaat die afbeelding dan door zo een kabel heen ?). De laptop en de printer is een mooi voorbeeld van iets dat je niet ziet en toch gebeurd. Er is een actie en er is ook daadwerkelijk een resultaat, terwijl we niet zien wat er daartussen gebeurt.

Wat als dit ook van toepassing is bij de wet van de aantrekkingskracht ?

Het is wel makkelijk om alles toe te schrijven aan geluk, toeval of zelfs pech. Maar wat als ook dit alles door de lucht zweeft. Wat als je wel degelijk invloed kunt uitoefenen op hetgeen dat jij graag wilt manifesteren. Dit is precies wat je doet als je open staan voor een groter bewustzijn. Als je open staat om aan de slag te gaan en zelf je verantwoordelijkheid neemt en niet meer wegduikt in een “alles-overkomt-mij”-rol. Zorg dat je de laptop bent. Creëer op je scherm helder en duidelijk wat je wilt en laat de printer zijn werk doen. Let wel op dat je wifi aanstaat.  

Wat is het eerste dat jij gaat manifesteren ?